Tillverkare

List of all manufacturers


T3 - Cytogen Calvin Scott 100 tabs [50mcg/tab]

T3 - Cytogen Calvin Scott 100 tabs [50mcg/tab]

29,00 €

15% 24,65 €

Tillgänglighet: Stock

Buy T3 - Cytogen Calvin Scott (liothyronine sodium)

Sköldkörtelhormon är naturligtvis syntetiseras i kroppen, men eftersom molekylerna inte är komplexa, manga läkemedelsföretag att göra syntetiska olika hormoner. Det finns tva grundläggande typer av sköldkörtelhormon-T4 kallas levotyroxin och T3 kallas liotyronin. Bada tillverkas och lagras i sköldkörteln.

 

Sköldkörtelhormon fran läkemedelsföretagen erhalls pa 2 sätt .- antingen härrör fran djur sköldkörteln (nötkreatur eller far källor) eller göras syntetiskt. I USA är innehallet och mängden jod i sköldkörteln beredningen väl reglerad.

 

Cytomel (liotyronin natrium) finns bade som en tablett eller salt av en naturligt förekommande sköldkörtelhormon. T3 är manga ganger mer potent att T4

 

Farmakologi

Hur sköldkörtelhormon faktiskt fungerar är egentligen inte känd men deras handlingar medför otaliga biokemiska förändringar i cellerna. Den sköldkörtelhormon ger i allmänhet energi till den enskilde. De ökar konsumtionen av kroppen kolhydrater, lipider och proteiner, plus att de förbättrar syreupptagningsförmagan. Personer som tar sköldkörtelhormon har generellt en högre basal ämnesomsättning. Sköldkörteln hormoner paverkar nästan alla organ i kroppen inklusive hjärnan. Man kan bara inse betydelsen av sköldkörtelhormon när man konstaterar patienter som har brist pa hormonet.

 

Dosering

Sköldkörtelhormon absorberas lätt fran magen ut i blodet. Den insättande effekt är ganska snabba och oftast förekommer i nagra timmar. Den högsta aktiviteten av hormonet kan dock ta flera dagar. Den sköldkörtelhormon stannar oftast i kroppen ett par dagar efter en engangsdos. En av anledningarna till varför sköldkörtelhormon stannar i kroppen i nagra dagar är det i blodet att det binds till albumin och skyddas fran nedbrytning i levern.

 

Indikationer för sköldkörtelhormon

som ersättning till patienter som har hypotyreos
som ersättning till patienter som har fatt sina sköldkörteln bort under operation
hos patienter med med struma och knölar sköldkörtel
som diagnostiska agenter i suppression test för att skilja misstänkt hypertyreoidism fran sköldkörteln autonomi.

 

Hos de patienter som lider av allergier antingen fläsk eller nötkött sköldkörteln kan Cytomel (liotyronin natrium) tabletter användas i stället.

 

Kroppsbyggare och viktminskning

I decennier har bade amatörer och professionella idrottare missbrukas sköldkörtelhormon ga ner i vikt. Eftersom sköldkörtelhormon kan orsaka förbränning av fett och kolhydrater, har manga individer utlised denna förmaga att ga ner i vikt och för att prestera bättre pa sport. Cytomel har använts av personer i alla typer av sport. Den sköldkörtelhormon tas oralt i 4-6 veckor och sedan stannade bara en vecka före evenemanget. Det rader ingen tvekan om att Cytomel är en mycket effektiv fettförbrännare och förbättrar motion prestanda. Manga idrottare rapporterar att korta användning av Cytomel kan leda till viktminskning och ökad energi.

 

Även om detta kan vara sant, blir fragan mycket komplicerad eftersom de flesta av dessa idrottare ocksa ta en rad andra kosttillskott och hormoner för att ga ner i vikt.

 

De människor som säljer Cytomel över internet tyder pa att alla som är intresserade ga ner i vikt bör starta drogen pa 25 ug / dag för ett par veckor. Dosen bör endast höjas med 5-10ug/day under nagra veckor. Den maximala dosen Cytomel som kan tas utan att orsaka biverkningar är ungefär 100ug/day. Anekdotiska data fran idrottare tyder pa att det tar allt fran 6-12 veckor att ga ner i vikt med Cytomel. Den avgörande sak för alla användare av Cytomel är att första att när drogen stoppas kommer de flesta människor har utvecklat ett tillstand av sköldkörtel insufficiens eftersom Cytomel har undertryckt sköldkörteln fran att göra det naturliga hormonet.

Sa dosen av sköldkörtelhormon bör langsamt trappas ned under nagra veckor till manader för att möjliggöra sköldkörteln att börja arbeta igen.

Det rekommenderas starkt att alla individer som planerar att använda sköldkörtelhormon för off-label sjukdomar som viktminskning radgöra med en läkare för att säkerställa att den är säker.

 

Tecken och symptom

Överskott av sköldkörtelhormon kan orsaka en rad biverkningar fran:

Huvudvärk
Humörsvängningar, irritabilitet, nervositet, angest
Svettningar
Onormal hjärtrytm
Hjärtklappning
Bröstsmärta
Diarré
Oregelbunden menstruation
Förvärrad hjärtsvikt
Shock

 

Kraftig överdosering kan resultera i symptom som liknar sköldkörteln storm. Kronisk överdosering kommer att producera tecken och symptom pa hypertyreos.

 

Kontraindikationer

Sköldkörtelhormon är generellt kontraindicerat till individer som har obehandlad binjurebarkinsufficiens, obehandlad tyreotoxikos eller har uppenbara överkänslighet mot nagon av deras aktiva eller främmande bestandsdelar. Hittills tror man att sanna allergiska eller överkänsliga reaktioner liotyronin är mycket sällsynt.

 

Tecken och symptom

Manga individer tar sköldkörtelhormon ga ner i vikt. Ofta sköldkörtelhormon kombineras med andra kosttillskott eller läkemedel. I normala patienter, terapeutiska doser av sköldkörtelhormon i allmänhet ineffektiva som medel viktminskning. Mycket större doser krävs för att producera viktminskning. Däremot kan stora doser av sköldkörtelhormon vara ganska farligt och orsaka livshotande symptom. Dessa symtom kan förvärras i närvaro av andra ämnen som efedrin eller tillväxthormon, vilket ocksa används som kosttillskott viktminskning.
 
Det finns nagra medicinska tillstand där användningen av sköldkörtelhormon bör användas med försiktighet. Sköldkörtelhormon kan aggarvate binjurebarkinsufficiens och bade diabetes mellitus och insipidus. Doseringen av sköldkörtelhormon maste justeras i sadana scenarier. Sköldkörtelhormon ökar ocksa känsligheten i kroppen till orala koaguleringsmedel och kan öka risken för generell blödning.
 
Sköldkörtelhormon rekommenderas ocksa av icke medicinsk personal för behandling av infertilitet. Det finns noll vetenskapliga belägg för att sköldkörtelhormon kan göra nagot för infertilitet.
 
Sköldkörtelhormon är inte ofarliga och kan orsaka betydande biverkningar. Individer som har ett daligt hjärta eller de som far bröstsmärtor, bör först se en läkare innan behandling sköldkörtelhormon. I alla sadana fall bör endast den lägsta dosen av sköldkörtelhormon användas.

 

Nivaer

Nivaer av sköldkörtelhormon kan enkelt kontrolleras. Alla sport-byraer, inklusive IOK och WADA kolla rutinmässigt alla idrottare för förekomst av sköldkörtelhormon. De tillgängliga radioimmuno analyser är mycket känsliga och kan identifiera minut anounts av hormonet i urinen.


Läkemedelsinteraktioner

Liotyronin kan samverka med ett antal läkemedel inklusive:
 
Orala antikoagulantia
Insulin eller perorala diabetesmedel
Kolestyramin
Östrogen, p-piller
Tricykliska antidepressiva
Digitalis

 

I alla ovanstaende fall har läkaren ansvar att se till att doseringen av sköldkörtelhormon inte är överdriven. Alla patienter som tar sköldkörtelhormon bör ocksa regelbundet följas av en läkare.

 

Behandling av överdosering

När sköldkörtelhormon överdosering misstänks, bör patienten läggas in pa sjukhus. Hormonet bör tillfälligt avbrytas, patienten observeras och övervakas. De flesta som har haft en överdos maste sluta det hormon i minst 4-8 veckor, sa att sköldkörteln att aterhämta sig. Det finns inga specifika antidoter för att behandla sköldkörteln överdosering-enkelt understödjande behandling. Kräkningar bör aldrig framkallas av rädsla för att uppkastningen andas in i lungorna. Om individen är i koma, da han / hon kan kräva tillfällig mekanisk ventilation i samband med intensivvard. I de flesta fall kommer vätsketillförsel, syre och observation räcka. I ett fatal fall kan man ha för att administrera beta-adrenerga blockerare för att minska sympatiska enheten.

 

Dosering

Liotyronin finns som en tablett som tas en gang om dagen. Doseringen av liotyronin beror pa graden av hypotyreos. Liotyronin natrium behandling ska alltid inledas med den lägsta dosen möjligt, med tanke pa dess relativt snabbt insättande effekt. Utgangspunkten doseringen av Cytomel (liotyronin natrium) tabletter är 5 mikrogram / dag, och ska ökas med högst 5 mikrogram / dag steg vid 2-3week mellanrum. Starta en hög dos eller plötsligt dosökning kan förvärra en redan existerande hjärtproblem. I de flesta fall en dos mellan 50-75 ug / dag räcker. Liotyronin finns ocksa som en intravenös beredning och ibland används för att behandla myxedema koma. Myxedema koma anses vara en livshotande komplikation av hypotyreos och representerar betydligt allvarligare sidan av det spektrum av sköldkörtelsjukdom. Detta tillstand är mestadels paträffats hos äldre patienter och tenderar att inträffa oftare hos kvinnor.
 
Liotyronin finns som 5, 25 och 50 ug tabletter. I USA är ett recept som krävs för L-thyronine.