Fabrikanten

List of all manufacturers


T3 - Cytogen Calvin Scott 100 tabs [50mcg/tab]

T3 - Cytogen Calvin Scott 100 tabs [50mcg/tab]

29,00 €

15% 24,65 €

Beschikbaarheid: Voorraad

Buy T3 - Cytogen Calvin Scott (liothyronine sodium)

Schildklierhormonen zijn van nature gesynthetiseerd in ons lichaam, maar omdat de moleculen zijn niet complex, veel farmaceutische bedrijven maken de synthetische variant van de hormonen. Er zijn twee basistypen van schildklierhormonen-T4 bekend als levothyroxine en T3 bekend als liothyronine. Beide zijn vervaardigd en opgeslagen in de schildklier.

 

Schildklierhormoon van de farmaceutische bedrijven zijn verkregen op 2 manieren .- ofwel afgeleid van dierlijk schildklier (runderen of schapen bronnen) of gemaakt synthetisch. In de Verenigde Staten, is de inhoud en de hoeveelheid jodium in de schildklier voorbereiding goed geregeld.

 

Cytomel (liothyronine sodium) is beschikbaar als een tablet of het zout van een natuurlijk voorkomend schildklierhormoon. T3 is vele malen sterker dat de T4


Farmacologie

Hoe schildklierhormonen eigenlijk werk is niet echt bekend, maar hun acties hebben betrekking op talloze biochemische veranderingen in de cellen. De schildklier hormonen in het algemeen leveren energie aan het individu. Ze verhogen de consumptie van het lichaam koolhydraten, vetten en eiwitten, plus ze te verbeteren zuurstof verbruik. Personen die nemen schildklierhormoon hebben over het algemeen een hoger basaal metabolisme. De schildklier hormonen invloed hebben op bijna elk orgaan in het lichaam inclusief de hersenen. Men kan alleen maar waarderen het belang van het schildklierhormoon wanneer men merkt patiënten die een tekort aan het hormoon.

 

Doseren

Schildklierhormoon wordt gemakkelijk geabsorbeerd vanuit de maag in de bloedbaan. Het begin van de actie is heel snel en meestal gebeurt in een paar uur. De piek activiteit van het hormoon kan echter enkele dagen duren. Het schildklierhormoon blijft meestal in het lichaam voor een paar dagen na een eenmalige toediening. Een van de redenen waarom de schildklier hormoon in het lichaam blijft voor een paar dagen is dat in het bloed bindt aan albumine en is beschermd tegen afbraak door de lever.

 

Indicaties voor schildklierhormoon

als substitutietherapie bij patiënten die een hypothyreoidie
als substitutietherapie bij patiënten bij wie de schildklier verwijderd tijdens een operatie
bij patiënten met een met een krop en schildklier nodules
als diagnostische agenten in onderdrukking tests om verdachte hyperthyreoidie te onderscheiden van schildklier autonomie.

 

Bij patiënten die hebben een allergie voor zowel varkens-of rundvlees schildklier, kan Cytomel (liothyronine sodium) tabletten worden gebruikt.

 

Body Builders en Weight Loss

Al tientallen jaren hebben zowel amateur-als professionele sporters misbruikt schildklierhormoon om gewicht te verliezen. Omdat de schildklier hormoon kan de verbranding van vetten en koolhydraten veroorzaken, hebben veel mensen utlised deze mogelijkheid om gewicht te verliezen en om beter te presteren in sport. Cytomel is gebruikt door individuen in elke tak van sport. Het schildklierhormoon is oraal in te nemen voor de 4-6 weken en dan stopte net een week voorafgaand aan het evenement. Er is geen twijfel dat Cytomel is een zeer effectieve vetverbrander en verbetert sportprestaties. Veel atleten melden dat korte duur gebruik van Cytomel kan resulteren in verlies van gewicht en meer energie.
Hoewel dit waar kan zijn, het probleem wordt zeer complex omdat de meeste van deze atleten ook een breed scala van andere supplementen en hormonen om af te vallen

 

De mensen die Cytomel verkopen via internet te suggereren dat iedereen die geinteresseerd is in het verliezen van gewicht moet het geneesmiddel beginnen bij 25 ug / dag voor een paar weken. De dosis mag alleen worden verhoogd met 5-10ug/day over een paar weken. De maximale dosis van Cytomel die kunnen worden genomen zonder dat er bijwerkingen is ongeveer 100ug/day. Anekdotische gegevens van atleten geven aan dat het duurt tussen de 6-12 weken om gewicht te verliezen met Cytomel. De cruciale ding voor alle gebruikers van Cytomel is om te begrijpen dat wanneer het geneesmiddel wordt gestopt, zullen de meeste mensen een toestand van de schildklier onvoldoende hebben ontwikkeld, omdat de Cytomel heeft onderdrukt de schildklier van het maken van het natuurlijke hormoon.

 

Dus de dosis van schildklierhormoon moet langzaam taps toelopend over een paar weken tot maanden te zorgen voor de schildklier om te beginnen weer aan het werk.

Het wordt ten zeerste aanbevolen dat alle personen die van plan zijn om schildklierhormonen te gebruiken voor het off-label aandoeningen zoals gewichtsverlies overleg te plegen met een arts om ervoor te zorgen dat het veilig is.

 

Tekenen en symptomen

Teveel schildklierhormoon kan leiden tot een breed scala aan bijwerkingen, variërend van:

Hoofdpijn
Stemmingswisselingen-prikkelbaarheid, nervositeit, angst
Zweten
Abnormale hartritmes
Hartkloppingen
Pijn op de borst
Diarree
Menstruele onregelmatigheden
Verergering van hartfalen
Schokken

 

Massieve overdosering kan leiden tot verschijnselen die lijken op de schildklier storm. Chronische hoge dosering zal produceren de tekenen en symptomen van hyperthyreoidie.

 

Contra-indicaties

Schildklierhormoon is over het algemeen gecontra-indiceerd bij personen die behandeld bijnierschors insufficiëntie, onbehandelde thyreotoxicose of hebben duidelijk overgevoeligheid voor een van hun actieve of vreemde bestanddelen. Tot nu toe wordt aangenomen dat waar allergisch of overgevoelig reacties op liothyronine is zeer zeldzaam.

 

Tekenen en symptomen

Veel mensen nemen schildklierhormoon om gewicht te verliezen. Vaak is de schildklierhormoon wordt gecombineerd met andere supplementen of medicijnen. In de normale patiënten, de therapeutische doses van schildklierhormoon zijn over het algemeen niet effectief als gewichtsverlies agenten. Veel grotere doses nodig zijn om gewicht te verliezen te produceren. Echter, grote doses van de schildklierhormonen wordt heel gevaarlijk en veroorzaken levensbedreigende symptomen. Deze symptomen kunnen erger zijn in de aanwezigheid van andere middelen, zoals efedrine of groeihormoon, die ook gebruikt worden als gewichtsverlies supplementen.
 
Er zijn een paar medische aandoeningen waar het gebruik van schildklierhormoon moet met voorzichtigheid gebruikt worden. Schildklierhormoon kan aggarvate bijnierschorsinsufficiëntie en zowel diabetes mellitus en insipidus. De dosering van het schildklierhormoon moet worden aangepast in dergelijke scenario's. Schildklierhormoon verhoogt ook de gevoeligheid van het lichaam om orale anti stollingsmiddelen en kan het risico van algemene bloeden.
 
Schildklier hormoon wordt ook aanbevolen door niet-medische professionals in de behandeling van onvruchtbaarheid. Er is nul wetenschappelijk bewijs dat schildklierhormoon iets kan doen voor onvruchtbaarheid.
 
Schildklierhormonen zijn niet ongevaarlijk en kan leiden tot significante bijwerkingen. Personen die hebben een slecht hart of degenen die krijgen pijn op de borst, moet een arts eerst zien voordat u begint met schildklierhormoon therapie. In al deze gevallen, moet alleen de laagste dosering van schildklierhormoon worden gebruikt.

 

Niveaus

Niveaus van schildklierhormoon kan eenvoudig worden gecontroleerd. Alle sportieve instanties, waaronder het IOC en WADA regelmatig controleren alle atleten op de aanwezigheid van schildklierhormonen. De beschikbare radioimmuno tests zijn zeer gevoelig en kunnen identificeren minuten anounts van het hormoon in de urine.

 

Geneesmiddelinteracties

Liothyronine kan interageren met een aantal geneesmiddelen, waaronder:
 
Orale anticoagulantia
Insuline of orale antidiabetica
Cholestyramine
Oestrogeen, orale anticonceptiva
Tricyclische antidepressiva
Vingerhoedskruid

 

In elk van de bovengenoemde gevallen, de arts heeft de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de dosering van schildklierhormoon niet buitensporig is. Alle patiënten die schildklierhormoon moet ook regelmatig worden gevolgd door een arts.

 

Behandeling van een overdosering

Bij het schildklierhormoon overdosering wordt vermoed, moet de patiënt worden opgenomen in een ziekenhuis. Het hormoon moet tijdelijk worden gestopt, de patiënt geobserveerd en gecontroleerd. De meeste mensen die last hebben gehad een overdosis moet het hormoon stoppen gedurende minstens 4-8 weken, zodat de schildklier te herstellen. Er zijn geen specifieke antidota voor schildklier-overdosis gewoon ondersteunende zorg te behandelen. Braken mag nooit worden opgewekt voor de angst van inademing in de longen. Als het individu zich in een coma, dan kan hij / zij kan een tijdelijke mechanische ventilatie in de ICU. In de meeste gevallen zal vochttoediening, zuurstof en observatie volstaan. In enkele gevallen kan een te beta-adrenerge blokkers toe te dienen aan de sympathieke rijden verminderen.

 

Doseren

Liothyronine is verkrijgbaar als een tablet die eenmaal per dag. De dosering van liothyronine afhankelijk van de mate van hypothyreoidie. Liothyronine sodium therapie moet altijd worden gestart tegen de laagst mogelijke dosis-gelet op de relatief snelle werking. De start dosering van Cytomel (liothyronine sodium) tabletten is 5 mcg / dag, en moet worden verhoogd met niet meer dan 5 mcg / dag stappen bij twee-drie weken intervallen. Het starten van een hoge dosis of plotseling verhogen van de dosis kan verergeren alle reeds bestaande hartkwaal. In de meeste gevallen een dosis tussen de 50 tot 75 ug / dag worden volstaan. Liothyronine is ook beschikbaar als een intraveneuze formulering en soms gebruikt om myxedema coma te behandelen. Myxedema coma wordt beschouwd als een levensbedreigende complicatie van hypothyreoidie en vertegenwoordigt de veel meer serieuze kant van het spectrum van schildklierziekte. Deze voorwaarde wordt meestal gezien bij oudere patiënten en heeft de neiging vaker voor te komen bij vrouwen.
 
Liothyronine is leverbaar als 5, 25 en 50 ug tabletten. In de VS, is een doktersrecept vereist is voor l-thyronine.